Young Locals!

Young Locals! was tot oktober 2013 een coachingstraject voor beginnende Utrechtse bands. Bands doorliepen een traject van drie workshops en een fotoshoot, afgesloten met een optreden op het podium van dB’s Utrecht.

De workshops:

BAND BUSINESS
Na afloop van deze workshop zal je een duidelijk beeld kunnen schetsen van de muziekindustrie. Je zal onder meer leren hoe je een stageplan & technische riders moet opstellen. Ook zal deze workshop je een beter inzicht geven in contracten en gageverklaringen en hoe je hiermee kunt onderhandelen.

PROMOTION & MARKETING
Tijdens Promotion en Marketing gaan we voornamelijk werken aan het profileren van je band naar de buitenwereld toe. Zo zal je begeleiding krijgen bij het schrijven van je biografie en leer je je eigen fanbase te onderhouden.

STAGE PERFORMANCE
Naast de wat meer zakelijke workshops is er de Stage Performance. Tijdens deze workshop zal je, onder begeleiding van bandcoaches, werken aan de sound, de presentatie en het samenspel van je band.

Met daarnaast:

FOTOSHOOT
Tijdens één workshopdag zal er ook een fotoshoot plaatsvinden.

OPTREDEN IN dB’s
Last but not least mochten deze Young Locals een spetterend optreden geven in dB’s! Dit optreden werd gefilmd en iedere band kreeg zijn eigen live-opname.

Elke band die een gemiddelde leeftijd heeft van 14 tot 19 mocht meedoen, ongeacht het muziekgenre.