Grote Utrechtse Live Prijs

De Grote Utrechtse Live Prijs (Gulp) was een provincie brede bandwedstrijd gerealiseerd in samenwerking met bijna alle poppodia uit de provincie. De tweede editie van de Gulp werd op vrijdag 25 april 2008 afgesloten tijdens een drukbezochte finale in Tivoli de Helling. Van de vijf finalisten kreeg William Wixley uiteindelijk de titel ‘beste live band van Utrecht 2008’ van de jury toegekend.

Sanatenro won de publieksprijs. William Wixley won met hun spetterende overwinning van de Gulp een geldbedrag van 750 euro, een ontwikkelingsbudget van 1250 euro en diverse optredens waaronder een optreden op de Sena PopNL Awards in 2009.

Alle deelnemende podia organiseerden hun eigen regionale bandwedstrijd als voorronde voor de Gulp. De ‘prijs’ die de winnaars van deze bandwedstrijden kregen was deelname aan één van de vier tussenrondes van de Gulp. De vier winnaars van deze tussenrondes stonden dan in de Gulp finale samen met publieksfavoriet die via internet gekozen wordt uit de publiekswinnaars van alle voorrondes. Aan de Gulp namen 13 podia deel, met ruim 50 concertavonden, 200 bands en 6000 bezoekers.

De 2008-editie was de laatste in de oude vorm. De Gulp had een nieuwe jasje nodig en die kreeg het in 2009, waarbij de naam werd veranderd in De Utrecht Popprijs.