Festafette

FESTIVAL + FEEST + ESTAFETTE = FESTAFETTE
Een combinatie van het zomergevoel, samen genieten van muzikale acts en van een estafette als ontdekkingstocht langs verschillende kunstdisciplines.

FEEST
Festafette viert samen met de inwoners van Nieuwegein het einde van de zomer(vakantie) op zaterdag 25 augustus in Park Oudegein van ‘s middags 14h tot en met ‘s avonds 23h. Gratis toegankelijk en bedoelt voor zowel jong als oud.

ESTAFETTE
Het dagprogramma bestaat uit een Estafette, waarbij kleine groepen de Estafette van een klein uur lopen en op verschillende locaties in Park Oudegein verrast worden met korte optredens van verschillende kunst- & muziekdisciplines zoals singer-songwriter Lukas Batteau, jazzzangeres Jula Aimée, verhalenvertelster Irina dansgroep Moveo en meer, allemaal aan elkaar gedraaid door DJ Rinke. De kleine groepen versterken de intieme sfeer, waardoor je als bezoeker direct in contact staat met de artiesten.

FESTIVAL
‘s Avonds zullen een vijftal acts Festafette afsluiten. Het Nieuwegeinse duo Priya & Spyro opent het hoofdpodium met hun combinatie van pop, bossa nova en jazz. Als tweede speelt Fallow Dear waarbij duidelijke ‘70s & psychedelische invloeden te horen zijn. Kings of the Day, die in 2009 al op Pinkpop speelden, zullen daarna hun nieuwste nummer laten horen. Ook NY FAN, die al internationaal succes in Australië behaalde, zal Nieuwegein aandoen met haar mix van Moloko en de NY’se Italo scene. DJ’s Ambitiebeesten sluiten Festafette en daarmee de zomer en de bijbehorende vakantie al dansend af.

www.festafette.nl