Programma andere dorpen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG

Keep them Rolling, een stoet van originele legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog komt door Driebergen. In de buurt van het militair museum is een stop.

Bevrijdingsconcert van het Stichts Mannenkoor uit Driebergen, toegang gratis.

LEERSUM

Kinderpret op het Kerkplein. Een compleet kinderpretplein vol met attracties waar kinderen zich kunnen uitleven. Er is een mini-kermis met o.a. eentreintje en een draaimolen. Je kunt je laten schminken, er is een limonadeboom en springkussen.

’s Middags optreden van een DJ

Zanger Rick van der Kroon:zingt diverse hits van André Hazes, René Froger, Jan Smit, dus uw eigen favoriete Hollandse hit komt zeker voorbij.

Band Too hot to handle speelt eigen bewerkte ’80/’90-er jaren disco, pop, house en R’n’B, maar ook Latin, Nederlandstalig en af en toe een stevig rocknummer.

Op het Kerkplein is er ook heerlijk Zweeds witbrood, verzorgd door bakkerij Imminkhuizen en er worden ballonnen opgelaten.

DOORN

’s Morgens Uitdelen van ballonnen De ballonnen worden met een naamkaartje opgelaten. De drie kinderen waarvan de ballonnen het verst komen ontvangen een leuke cadeaubon.

Aankomst estafetteploeg met het vuur uit Wageningen. Overhandiging van de fakkel aan de burgemeester, die het bevrijdingsvuur ontsteekt.

Toespraak van de burgemeester en vlag hijsen door Scouting Doorn, zingen van het Wilhelmus, begeleid door de Koninklijke Harmonie Doorn, Oplaten van de ballonnen.

Parade van veteranen en oud-militairen, leger- voertuigen en delegaties uit de burgerij van de hele gemeente Utrechtse Heuvelrug, verkleed of met versierde wagens en diverse muziekkorpsen, zoals de Koninklijke Harmonie Doorn, K.M.D. uit Maarn, E.M.M.uit Leersum, Show- en Marchingband Cornu Copiae uit Waalwijk,Mallet Percussionband Rhenen, Schutterij E.M.M. uit Ooy-Zevenaar en de Scouting- band uit Den Haag.

Muziek en fanfare show met demonstraties van de Schutterij Ooy-Zevenaar en de Show- en marchingband Cornu Copiae uit Waalwijk

Keep Them Rolling. Doortocht van legervoertuigen van omstreeks 1945.

Lampionoptocht voor kinderen tot 13 jaar.

Grandioos vuurwerk ter gelegenheid van 65 jaar bevrijding gesponsord door ondernemers.

ALLE DORPEN

Bevrijdingsvuur op 5 mei….

In Doorn zal om 10.15 uur het bevrijdingsvuur worden ontstoken. Een groep lopers zal vroeg in de ochtend het vuur ophalen in Wageningen..nl.Driebergen-Rijsenburg

Keep them Rolling, een stoet van originele legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog komt door Driebergen. In de buurt van het militair museum is een stop.

Bevrijdingsconcert van het Stichts Mannenkoor uit Driebergen, toegang gratis.