de bevRijders

bevRijders logo

Het in 2010 georganiseerde bevrijdingsfestival, dat bestond uit een optocht van oldtimers die een vijftal dorpen in de Utrechtse Heuvelrug aandeed. had ruim 1300 bezoekers getrokken. Er was daarbij een samenwerking tussen de bevRijders en de andere evenementen georganiseerd door de Oranjeverenigingen in Maarn / Maarsbergen, Doorn, Driebergen, Leersum en Amerongen.

De bevRijders deden op Bevrijdingsdag 2010 een vijftal dorpen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan om razendsnel een festival op te bouwen. In ieder dorp was vervolgens gedurende anderhalf uur een bevrijdingsfestival gehouden. Onderweg werd de karavaan met oldtimers toegejuicht door vele toegestroomde kijkers.

Het programma van de bevRijders werd geheel gepresenteerd vanuit voertuigen uit de jaren ’50 en ’60. Deze oldtimers riepen niet alleen de sfeer van vroeger op, maar deden bovendien dienst als podium, horecagelegenheid of tentoonstellingsruimte. Zo reed er een authentieke Amerikaanse schoolbus rond waarin een foto- en video-expositie te zien was en een Engelse dubbeldekker waarin pannenkoeken geserveerd werden én ruimte was voor kinderen om te tekenen, schilderen en geschminkt te worden. Ook koffie, thee en ijs is verkocht vanuit oldtimers.

Het programma van het festival op wielen bestond uit de DJ’s van Radio Barkas, een optreden van Big Shampoo & the Hairstylers ondersteund door de dansers van Dance to the Sixties, een Poetry Slam Battle en een foto- en video-expostie. Daarnaast was er een kinderprogramma met onder andere een kleurwedstrijd.

De foto’s van de bevRijders 2010 zijn hier te bekijken.