Over Stef

Stef – Stichting evenementen/festivals

Met een reeks van verschillende culturele initiatieven levert de organisatie al sinds 1994 een bijdrage aan de positie en ontwikkeling van het cultuur- en festivalaanbod in Utrecht en omgeving. Naast de realisatie van festivals en evenementen, krijgt ook de ontwikkeling van de betrokken vrijwilligers de aandacht. Met projecten als De Utrecht Popprijs, In Vervoering, Grasnapolsky en KEES wordt de provincie getrakteerd op bijzondere evenementen en workshops door het gehele jaar heen. In het verleden is de stichting onder andere verantwoordelijk geweest voor festivals als Dwergpop en Zinin. Tot 2005 droeg de organisatie de naam Stichting Dwergpop. Doordat deze naam niet meer voldeed vanwege het verbrede aanbod werd de stichting omgedoopt tot Stef. De organisatienaam is een afkorting van de volledige naam ‘Stichting evenementen/festivals’.

Missie

Doel van de stichting is een positieve bijdrage te leveren aan de positie en ontwikkeling van het cultuur- en festivalaanbod in de provincie Utrecht, waarbij op de behoeften wordt ingespeeld door het afwegen van vraag en aanbod. Daarbij dienen kansen geboden te worden aan nieuw talent in de breedste zin van het woord, zodat niet alleen de artiesten maar ook de vrijwilligers, welke zich inzetten voor de culturele sector, de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen en te presenteren.

Grasnapolsky brengt je binnenste buiten en biedt een podium aan opkomende artiesten en theatermakers. Intimiteit en schaalverkleining zijn kernwaarden. Al onze evenementen streven laagdrempeligheid en toegankelijkheid voor een breed publiek na. Want wij willen dat nieuw talent niet alleen door het vaste concertpubliek gezien wordt. Kansen bieden aan nieuw talent staan centraal bij Mooie Woorden, De Utrecht Popprijs en tijdens de workshops en masterclasses van KEES. Zodat zowel Utrechtse vrijwilligers uit de cultuursector als artiesten de kans krijgen zich verder te professionaliseren. Een ontwikkeling waar de gehele Utrechtse culturele sector van kan profiteren!

N.b. Vanaf 2017 worden bovenstaande projecten georganiseerd onder hun eigen stichting. Lees het nieuwsbericht.